بیوگرافی همه ورزشکاران ایرانی که تغییر تابعیت دادند
تغییر تابعیت پرحاشیه کیمیا علیزاده و کنفرانس مطبوعاتی پرسروصدای وی واکنشهای زیادی به دنبال داشت. بسیاری او را متهم به قدرنشناسی کردند و عدهای دیگر تصمیم او را درست دانستند. ما بدون قضاوت در این باره، مروری کرده ایم به فعالیتهای ورزشی ورزشکاران برجستهای که حاضر نشدند فعالیت حرفهای خود را زیر پرچم کشور ایران ادامه دهند و تغییر تابعیت دادند.
سینا بهرامی - آذربایجان
تکواندو سهم بسیار بالایی در مهاجرت ورزشکاران ایرانی دارد. اتفاقی که دلیلش را میتوانیم از اقای پولادگر بپرسیم. سینا بهرامی هم یکی از این تکواندوکاران جوان ایرانی است که مدتی عضو تیم ملی آذربایجان بود. بدون کسب مقام و مدالی.
سعید مولایی - مغولستان
انتظار نمیرفت سرانجام حاشیههای فراوانی که ماجرای تغییر تابعیت و مهاجرت سعید مولایی رقم زده بود، به پاسپورت مغولستان ختم شود. او در المپیک توکیو برای مغولستان مبارزه خواهد کرد و احتمال تقابل او با ورزشکاران ایرانی بسیار زیاد است.
صحبت های آندرهآ استراماچونی درباره بازگشت به استقلال
صباح شریعتی - آذربایجان
کشتیگیر خوب دیار کردستان با مدالهای پرشمار مسابقات مختلف، تصمیم گرفت ادامه موفقیتهای حرفهایاش برای کشور آذربایجان باشد. او برای آذربایجان مدال برنز المپبک را به ارمغان آورد.
بیوگرافی یاسمن فرمانی همسر علی قلی زاده + ماجرای ازدواج
سامان طهماسبی - آذربایجان
کشتیگیر دیگری که راهی آذربایجان شد و در المپیک ریو برای این کشور مبارزه کرد و با شکست جلوی طالب نعمتپور از ایران، دستش از مدال کوتاه ماند.
کیمیا علیزاده - آلمان
پرافتخارترین زن ایرانی در مسابقات المپیک، تنها مدالآور تاریخ ایران در این رقابتها، چند روز پیش رسماً از تغییر تابعیتش به کشور آلمان خبر داد.
علیرضا فیروزجا - فرانسه
نابغه بالفطرهی شطرنج ایران، پس از مشکلاتی که بخاطر حضور در یک مسابقه برایش پیش آمده، تصمیم به تغییر تابعیت گرفت. فیروزجا که به زعم بسیاری از صاحبنظران شطرنج آیندهای درخشان در انتظار اوست، از حالا برای فرانسه مسابقه خواهد داد.
میلاد بیگی - آذربایجان
یکی از ستارههای سالهای اخیر تکواندوی ایران که به لطف رضا مهماندوست مربی ایرانی تیم تکواندوی آذربایجان، سر از این تیم در آورد و توانست برای پرچم تازهاش مدال المپیکی کسب کند.
سامان بلاغی - آلمان
یکی از بازیکنان تاثیرگذار پارالمپیکی ایران در رشته بسکتبال با ویلچر که سابقه قهرمانی و کسب جایزه بازیکن اخلاق در مسابقات داخلی را دارد، چندی است که برای تیم والیبال نشسته آلمان رقابت میکند.
سهیلا سیاحی - آذربایجان
یکی دیگر از تکوادوکارهای جوان ایرانی که به جمهوری آذربایجان پناهنده شد و البته درخششی با پیراهن این کشور نداشت.
احمد محمدی - آذربایجان
تکواندوکار مازندرانی که سابقه کسب طلای جوانان جهان را دارد، پیش رضا مهماندوست و دیگر هموطنانش در تیم ملی تکواندوی آذربایجان رفت.
پریناز کفایی - آذربایجان
تکواندوکار جوان دیگری که مدتی عضو تیم ملی تکواندوی آذربایجان شد و بدون درخشش خاصی، از آن تیم کنار رفت.
راحله آسمانی - بلژیک
یکی از ستارههای تکواندوی ایران که پس از مدتها تلاش برای پناهندگی در اروپا، موفق به حضور در تیم ملی بلژیک شد. آسمانی سابقه کسب چندین مدال طلا و نقره و برنز برای تیم ملی بلژیک را دارد و یکی از معدود ورزشکاران مهاجر موفق است.
الشن مرادی - آمریکا
ستاره شطرنج ایران که مدتها به عنوان رقیب سخت احسان قائممقامی در استادبزرگی شطرنج شناخته میشد، در حال حاضر زیر پرچم ایالات متحده آمریکا رقابت میکند.
ایمان جمالی - مجارستان
بازیکن خوب تیم ملی هندبال کشورمان پس از چند فصل حضور در لیگ مجارستان، تبعه این کشور شد و حالا برای تیم هندبال این کشور بازی میکند.
مینا علیزاده - آلمان
عضو تیم ملی قایقرانی ایران که برای شرکت در یک رقابت به جمهوری چک سفر کرده بود، از فرصت استفاده کرد و همانجا پناهندهی کشور آلمان شد. فدراسیون قایقرانی ایران با اعلام «رفتار مشکوک خانواده مینا علیزاده» این اقدام او را کاری از پیش تعیین شده دانست.
محمد باقری معتمد - آذربایجان
یکی دیگر از مدالآوران المپیک برای ایران که تصمیم به تغییر تابعیت گرفت. باقری معتمد دارنده مدال نقره المپیک لندن، چندی پیش به تیم ملی تکواندوی آذربایجان پیوست. البته حضور او در این کشور بسیار کوتاه بود.
احسان خدادادی - ترکیه
ژیمناست موفق تیم ملی کشورمان، بدون سروصدای رسانهای تغییر تابعیت داده و مدتی است برای کشور ترکیه رقابت میکند.
محمد رمضانپور - دانمارک
کشتیگیر خوشتکنیک ایرانی، یکی دیگر از اعضای تیم ملی کشتی ایران است که چندی پیش تصمیم به مهاجرت و تغییر تابعیت گرفت. دانمارک، کشوری بود که او را پذیرفت.
میترا حجازیپور - نامشخص
شطرنجباز جوان کشورمان که با اخیراً با حضور بدون پوشش اسلامی در یکی از مسابقات، مهر تأیید بر مهاجرتش زد. مقصد این نابغه شطرنج هنوز مشخص نیست.
محمد منصوری - آلمان
سرمربی تیم ملی جودوی کشورمان، پس از سر و صدایی که ماجرای سعید مولایی به پا کرد، تصمیم به مهاجرت گرفت و تبعه آلمان شد.
شهره بیات - نامشخص
داور بین المللی شطرنج کشورمان، در مسابقات جهانی اخیر، با تکمیل دومینوی کشف حجابش در این رقابتها، اعلام کرد که دیگر به ایران بازنخواهد گشت.
احسان رجبی - آمریکا
جودوکار نامی ایرانی که از قدیمیهای تغییر تابعیت است! رجبی پس از سالها رقابت برای ایران، تصمیم گرفت تبعه آمریکا شود و برای این کشور مسابقه بدهد.
محمد رشنونژاد - هلند
باز هم جودو! محمد رشنونژاد که همراه تیم ملی جودوی ایران برای شرکت در مسابقات جهانی به هلند رفته بود، همراه تیم به ایران بازنگشت و تصمیم گرفت تبعه هلند شود.
فرزاد ذوالقدری - بلغارستان
یکی از اعضای پرحاشیهی این لیست، قطعا فرزاد ذوالقدری است. پدر او، غلامحسین ذوالقدری، بیش از دو دهه در فدراسیون تکواندو کنار سیدمحمد پولادگر فعالیت کرده است و حالا پسرش، برای کشور بلغارستان مسابقه خواهد داد. خود آقای ذوالقدر چهار سال پیش از آنکه فرزندش از زیر پرچم ایران خارج شود، درباره مهاجرت ورزشکاران به خبرگزاری آنا گفته بود: «برای آنکه خودی نشان دهند و البته درآمدی داشته باشند، پرچم کشور خود را میفروشند»
آقای ذوالقدر که حاضر نشده درباره مهاجرت فرزندش صحبت کند، در آن زمان عقیده داشت: «کسانی که به تابعیت کشور بیگانه در میآیند تصورشان این است که حقشان در تیم ملی تضییع شده؛ موضوعی که در تکواندو شاهد آن نبودهام. (در تیم ملی تکواندو) شایستهسالاری حرف اول را زده و هیچکس از روی رابطه به تیم ملی نرسیده».
آرزو معتمدی - آمریکا
آرزو معتمدی قایقران تیم ملی ایران بود که در سال 2011 توانست سهمیه المپیک لندن را بدست بیاورد و نخستین دختر ایرانی باشد که در کایاک به المپیک میرسد. معتمدی پس از اینکه در انتخابی داخل کشور نتوانست سهمیه خود را حفظ کند از اردوی تیم ملی قهر کرد و پس از مدت زمان کوتاهی از ایران رفت. او سپس در تیم ملی قایقرانی آمریکا در مسابقات بینالمللی حاضر شد.
محمدحسین ابراهیمی - فرانسه
عضو تیم ملی شمشیربازی ایران در سفری که همراه تیم به فرانسه داشت، ناگهان از اردوی تیم ملی ناپدید شد! او حالا عضو تیم ملی شمشیربازی فرانسه است.
مهدی جعفرقلیزاده - آلمان
نایب قهرمان کاراته جهان در حدود 10 سال پیش در جریان یکی از رقابتهای جهانی در اروپا، تصمیم به تغییر تابعیت گرفت و تبعه آلمان شد.
مهرداد پولادی - نامشخص
فوتبالیست سالهای نهچنداندور استقلال و پرسپولیس و یکی از ستارههای تیم ملی ایران در جام جهانی 2014 برزیل، پس از علنی شدن ماجرای معافیت تقلبی بسیاری از فوتبالیستها و الزام حضورشان برای خدمت سربازی، تصمیم گرفت دیگر به ایران بازنگردد و سالها در لیگهای قطر، امارات و تایلند مشغول بازی بود. پولادی به احتمال زیاد تبعه قطر شده است، اما چیزی رسماً اعلام نشده است.
سعید فضلاولی - آلمان
ستاره جوان تیم ملی قایقرانی کشورمان یکی دیگر از قایقرانهای ایران است که تغییر تابعیت داده و برای آلمان رقابت میکند.
شروین پاکدل - پرتغال
قایقرانی کم از تکواندو و جودو ندارد! شروین پاکدل ورزشکار دیگری است که تبعه کشور پرتغال شده است.
پیام زرینپور - آمریکا
کشتی گیر سالهای نهچنداندور تیم ملی کشتی فرنگی ایران، در دوران اوج قهرمانیاش تبعه آمریکا شد و در آن موقع حاشیههای زیادی درست کرد.
امید سینگ - هند
فوتبالیست ایرانی-هندی لیگ برتر ایران که با درخشش در تیم نفت مسجد سلیمان اسمی در کرد، برای بازیهای ملی از بین ملیت ایرانی و هندی، هند را انتخاب کرد.
درسا درخشانی - انگلیس
یکی دیگر از نوابغ شطرنج ایران که بدلیل حضور بدون حجاب در رقابتهای جهانی، مورد انتقاد مسئولین قرار گرفت و برای همیشه در انگلستان ماند.
برنا درخشانی - انگلیس
برادر کوچک درسا درخشانی هم مسیر خواهرش را پیمود.
کیمیا مرادی - نروژ
شطرنجباز تیم ملی کشورمان چندی پیش پس از سفر به نروژ، اخباری درباره پناهنده شدن او به گوش رسید، اخباری که بعداً با بازنگشتن کیمیا مرادی، تایید شد.
پوریا جلالیپور - هلند
این ورزشکار پارالمپیکی که برای شرکت در مسابقات تیروکمان به هلند اعزام شده بود، با پایان بازیها از بازگشت به ایران خودداری کرد و تبعه هلند شد.